Teenage Boy Lying On Sofa At Home Taking Selfie For Social Media On Mobile Phone

Manfaat dan Kelebihan iphone 14 dan ios 16

Memandangkan iPhone 14 lebih kepada penyegaran daripada peningkatan yang besar, kami mengesyorkan agar anda tetap pada iPhone 12 anda jika ia masih dalam keadaan baik. Anda boleh memanfaatkan ciri perisian terbaharu iPhone seperti penyesuaian skrin kunci, widget dan keupayaan untuk membatalkan penghantaran mesej teks dengan menaik taraf kepada iOS 16.

pexels-photo-3530752.jpeg
Photo by Florian Doppler on Pexels.com

Memandangkan iPhone 14 lebih kepada penyegaran daripada peningkatan yang besar, kami mengesyorkan agar anda tetap pada iPhone 12 anda jika ia masih dalam keadaan baik. Anda boleh memanfaatkan ciri perisian terbaharu iPhone seperti penyesuaian skrin kunci, widget dan keupayaan untuk membatalkan penghantaran mesej teks dengan menaik taraf kepada iOS 16.

Dan sudah tentu, terdapat faedah untuk mendapatkan pengesanan kemalangan kereta, pemesejan SOS kecemasan baharu Apple melalui pilihan satelit, rintangan air yang lebih baik (sehingga 6 meter selama 30 minit berbanding 1 meter), sokongan 5G, lebih banyak ruang storan, Ceramic Shield untuk paparan, reka bentuk yang diperbaharui dan pilihan untuk menggunakan aksesori MagSafe pada iPhone 14.

Menaik taraf kepada iPhone 14 akan memberikan anda sokongan 5G, lebih banyak storan (128GB pada tahap asas berbanding 64GB) kamera utama yang lebih baik dengan lensa apertur yang lebih luas, pilihan rakaman video baharu seperti mod Tindakan dan mod Sinematik, kamera swafoto yang lebih baik dengan Malam mod dan pemprosesan Enjin Fotonik Apple, keserasian dengan aksesori MagSafe Apple, hayat bateri yang lebih lama dan prestasi yang lebih pantas. Itu adalah tambahan kepada pengesanan kemalangan kereta dan ciri pemesejan satelit kecemasan baharu Apple.

Kemesraan pengguna iphone baharu.

Bagi saya, saya mempunyai hubungan cinta/benci dengan iOS. Saya suka betapa lancarnya animasi dan betapa lancarnya hubungan iOS dengan produk Apple yang lain. Sebagai contoh, saya membawa iPhone ini ke kedai kopi lama yang tidak pernah saya lawati dalam beberapa tahun, dan saya terkejut apabila ia disambungkan secara automatik ke WiFi. Saya juga menyediakan iPhone ini dengan memindahkan daripada iPhone yang lebih lama, dan bukan sahaja perkara yang jelas seperti foto dan kenalan lama semuanya dibawa, tetapi saya tidak perlu log masuk semula ke mana-mana aplikasi media sosial atau perkhidmatan perbankan dalam talian, semuanya hanya bekerja dengan segera. Ini tidak berlaku dengan Android, di mana setiap kali saya menyediakan telefon baharu, saya perlu memasukkan semula kata laluan saya ke sekumpulan apl untuk log masuk dan dimulakan.

Terdapat satu ciri iPhone yang disukai oleh pengguna Android yang paling gigih; anda rasa, ia adalah kamera fenomenal iPhone. Apple telah merekayasa kamera pada iPhone dengan sempurna, dan hampir tidak ada telefon pintar dengan kamera yang lebih baik daripada iPhone terbaharu.

Anda masih mendapat sistem pengendalian iOS Apple yang menewaskan dunia dengan semua apl dan ciri yang diperlukan. Prestasi audio dan visual bagus untuk wang dan kamera lebih baik untuk merakam gambar ganjil atau tiga. Masih murah mengikut piawaian iPhone.

Iphone baharu mempunyai ciri kamera yang lebih baik.

photo of person holding iphone
Photo by Designecologist on Pexels.com

Kemudian terdapat kamera. iPhone yang lebih mahal mempunyai kamera yang luar biasa, tetapi model yang lebih murah juga patut disiasat. Jika anda hanya memerlukannya untuk menunjuk dan menangkap, tanpa menyelidiki semua pelbagai mod penangkapan yang tersedia, kemungkinan besar ia akan lebih daripada mencukupi.

Jika anda mempunyai iPhone 12, keputusannya agak sukar. Anda akan mendapat peningkatan besar dari segi kualiti dan prestasi kamera, tetapi telefon anda mungkin masih berfungsi dengan baik. Jika anda berada di atas pagar, ia bergantung kepada betapa teruk anda ingin membelanjakan wang tunai.

Kamera lebih canggih daripada iPhone 11, terima kasih kepada penambahan kanta telefoto. Itu memberikan lebih kuasa zum, bukan sahaja untuk mendekati dan peribadi dengan subjek anda, tetapi juga untuk mengezum keluar dan menangkap lebih banyak landskap.

Iphone baharu mempunyai hayat bateri yang lebih baik.

IPhone baharu mempunyai paparan yang lebih cerah dengan bezel yang lebih nipis (walaupun terus terang, anda sekali lagi sukar untuk melihat perbezaannya). Lebih mudah untuk dikesan ialah paparan baharu itu lebih cerah—sehingga 2,000 nits kecerahan puncak luar—jadi anda boleh melihat skrin anda walaupun di bawah matahari California. Skrin juga mempunyai kecerahan yang lebih tinggi untuk kandungan HDR.

Walaupun mustahil untuk menyatakan berapa lama hayat bateri ‌iPhone‌ anda dengan tabiat penggunaan khusus anda, Apple mendakwa bahawa paparannya yang lebih baharu dan cip A16 Bionic lebih cekap kuasa berbanding model lama, menghasilkan hayat bateri yang lebih lama.

Terdapat lebih banyak iPhone terbaik daripada model baharu. Apple telah mengekalkan beberapa barisan iPhone 13 serta iPhone 12. Lebih baik lagi, telefon tersebut tersedia pada harga yang lebih rendah. Jika anda mencari tawaran murah, iPhone yang lebih lama mungkin sesuai untuk anda.

Iphone baharu telah meningkatkan prestasi.

Itu benar terutamanya jika anda mempunyai iPhone 13 atau iPhone 13 Pro, malah iPhone 12 atau iPhone 12 Pro. Itu bukan bermakna Apple tidak menambah baik telefon pintarnya. Tetapi apabila ia datang untuk menjatuhkan wang utama kepada mereka? Anda boleh menjimatkan wang tunai anda jika anda masih membungkus telefon yang agak baharu.

apple logo
Photo by Armand Valendez on Pexels.com

Lihat sahaja peningkatan generasi dalam Geekbench, dan berapa banyak kelebihan yang dinikmati Apple berbanding Samsung dan Snapdragon 8 Gen 1nya. Keputusan ujian lain kebanyakannya menunjukkan sedikit peningkatan, walaupun anda akan perasan bahawa iPhone 14 Pro mendapat yang tepat masa yang sama dengan iPhone 13 Pro dalam penanda aras transkod Adobe Premiere Rush 4K-1080p.

Terdapat beberapa kemas kini bawah hud penting lain, khususnya sistem pelesapan haba baharu yang akan membantu telefon mengurus suhu dengan lebih baik dan berfungsi dengan lebih cekap (telefon ini mempunyai hayat bateri yang lebih baik daripada iPhone 13). Apple juga berpendapat bahawa iPhone ini lebih mudah dibaiki berbanding model sebelumnya, kerana – antara lain, kaca belakang kini boleh diganti tanpa perlu menukar keseluruhan penutup.

Iphone baharu lebih mampu milik.

Ini adalah satu lagi aspek hujah pilihan, sungguh. Apple mempunyai sebilangan kecil telefon yang sangat bagus, dan kosnya dalam jumlah yang sesuai. Dunia Android membolehkan anda membayar lebih banyak apa yang anda suka, yang merupakan berita hebat untuk pembeli mudah alih dengan bajet. Namun…

pexels-photo-1275929.jpeg
Photo by Tyler Lastovich on Pexels.com

Semua yang dikatakan, jika harga adalah raja, dan penjimatan paling mutlak pada pembelian telefon pintar anda yang seterusnya adalah keutamaan anda, anda seharusnya tidak mempunyai sebarang keraguan tentang mendapatkan sama ada iPhone SE atau model lama dengan tag harga yang lebih rendah. Mereka mungkin berada di bahagian yang lebih murah daripada rangkaian Apple, tetapi mereka masih diperbuat daripada bahan berkualiti utama, dengan kuasa dan prestasi yang mencukupi untuk mengekalkan penggunaan bertahun-tahun.

Jelas sekali, terdapat banyak iPhone baharu untuk membeli-belah, dan setiap satu menawarkan satu atau dua ciri yang tidak dimiliki oleh yang lain. Nasihat pembelian utama saya ialah: Lawati kedai Apple tempatan anda dan berikan setiap model pandu uji. Jalankan apl yang paling kerap anda kunjungi, ambil gambar dan video serta rasai kesesuaian dan kemasan setiap telefon. Sememangnya, keutamaan anda akan mengecilkan pilihan dan membolehkan anda memilih iPhone terbaik untuk anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *