Entrepreneur in debt

TIPS KELUAR DARI KESEMPITAN HIDUP DAN MASALAH HUTANG

 1. Memberi salam
 2. Jaga solat awal waktu. Apabila kita mengamalkan solat awal waktu kita akan mendapat :

  • Allah berkatkan rezeki kita.
  • Di jauhkan siksaan kubur.
  • Allah akan memberi buku amalam pada tangan kanan.
  • Melintas titian sirat sepantas kilat.
  • Akan dimasukkan syurga tanpa dihisap.

  Seluruh alam di tangan Allah SWT. Segala kesulitan yang kita hadapi akan selesai jika diizinkan Allah. asalkan kita dekat dengan Allah. Apabila kita ingin menyelesaikan masalah, kita sentiasa mengikut logik rasional. Kita tak ingat Allah, sebab tu masalah kita tak selesai.

  Di sini “mengingati Allah” bermaksud mendekatkan diri kepada Allah. Allah, Tuhan langit dan bumi, jika Dia mahu memberi, tidak ada yang dapat menghalangnya. Jika dia berkata tidak, tiada siapa yang boleh menahan, sentiasa ingat itu.

  Saya mempunyai seorang kenalan yang hidup susah, sempit, tetapi apabila dia mula solat awal waktu, dan tiga hari kemudian, Allah permudahkan hidupnya. Betapa baiknya Allah, selama 30 tahun dia tidak menjaga solat,dan dengan dia menjaga solat selama 3 hari, semuanya terbukti, itulah rahsia solat awal waktu.

  dia pergi masjid, Allah permudahkan rezekinya. Masyaallah. Jaga Allah, Allah jaga kita sebab tulah kita kena berusaha untuk menjaga solat.

  kami berharap dengan sedikit perkongsian artikal ini dapat memberi manfaat kepada anda. Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghubungi SAYA.MY dengan menghantar email ke me@saya.my

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *